Välkommen tillbaka!

Logga in med din mailadress som användarnamn för att göra ändringar i din prenumeration.

Logga in med Facebook
eller

Inlägg taggade med "hundarutanhem"

Här ger våra hundpsykologer, veterinärer och hundexperter sina bästa råd för dig som hundägare.

Från Ashton Pound till Täby - En kärlekshistoria

I samarbete med Hundar Utan Hem har vi nu intervjuat hundägare som för en tid tillbaka adopterade en hund från Hundar Utan Hem. Vi har nu intervjuat dessa ägare om deras resa. 

Först ut har vi fina lilla Jacob:

Stackars lilla Jacob övergavs på Ashton Pound och det fanns ingen information om hans bakgrund. Jacob blev helt chockad över att befinna sig ensam i den stressiga miljön på poundet. Tack och lov kunde han räddas därifrån och fick sedan bo i jourhem på Irland i väntan på ett nytt hem.

Han hamnade tillslut hos sitt nuvarande kärleksfulla hem hos familjen Eriksson i Täby i Stockholm, och vi har intervjuat matte Anna om Jacob och processen att adoptera en hemlös hund.

Hur var det att träffa Jacob första gången?
- Han var väldigt osäker första gången vi träffades, men så söt han var. En sån fin liten kille som vart med om alldeles för mycket, vi alla ville ju såklart hälsa på honom men han var nog livrädd efter alla gånger han flyttat till olika hem. Han tänkte säkert att detta var ett till hem som han inte skulle få stanna kvar så länge och få tryggheten och kärleken av en familj som han verkligen behöver.

Hur skulle du sammanfatta Jacobs liv från det att ni träffade honom första gången tills idag?
- Han har förändrats så mycket sedan vi träffade honom första gången, han var så osäker på allting i början men han börjar verkligen bli mer trygg med oss. Det är fint att se att han kan slappna av mer och njuta av sitt liv istället för att behöva vara rädd hela tiden.

Varför valde ni att adoptera via Hundar Utan Hem?
- Vi ville ta hand om en hund som behövde ett hem, en hund som vi kunde hjälpa på något sätt. Det finns ju så många hundar som far illa och vi kände att om vi kan hjälpa en liten hund som behöver det skulle det göra en liten skillnad iallafall. För lilla Jacob har livet blivit underbart, han älskar oss och vi älskar honom så otroligt mycket. Att ta en hund från Hundar utan hem ger de möjlighet att rädda ytterligare en hund, så vi har egentligen räddat två hundar ❤️

Vad skulle du ge för tips till någon som går i tankar att adoptera en hund?
- Det är en utmaning, var beredd på att jobba för hundens välmående, det är inte lätt. Ha tålamod, men det är värt det, kärleken man får tillbaka är obeskrivlig, han är en del av familjen och kommer alltid vara. Vi älskar honom villkorslöst ❤️

Hundar Utan Hem

Vi blir foderleverantör och samarbetspartner till Hundar Utan Hem!

Vi har sedan i juni 2020 haft ett flertal kampanjer där våra härliga följare på Instagram har hjälpt oss att samla ihop över 22.000 måltider som vi donerat till hundarna utan hem på Irland. Hundar utan hem vill hälsa att detta verkligen gör så stor skillnad, så vi vill rikta ett stort tack till alla er som börjat följa och följer oss på denna resa vi gjort tillsammans med Hundar utan hem!

Vi har under denna period lärt känna teamet och hjältarna bakom denna fantastiska och viktiga organisation och verkligen förstått hur stor skillnad deras arbete gör för så många hundar som hamnat snett. Hundar utan hem hjälper cirka 2000 hundar årligen, detta är hundar som räddas från dog pounds och som annars hade avlivats.

Vi vill fortsätta hjälpa till och därför kan vi stolt meddela att från och med nu så kommer vi gå in som foderleverantör och samarbetspartner till Hundar utan hem. Det här betyder att vi varje månad, genom att leverera foder, kommer säkerställa att alla dessa hundar får mat och att Hundar utan hem aldrig igen ska behöva lägga tid, energi eller pengar på mat utan istället kan fokusera på att hjälpa fler utsatta hundar.

Det känns superhärligt att kunna hjälpa till, vi har även tänkt använda vårt samarbete till att hjälpa till dels genom dessa donationer men också genom att belysa problemet med hemlösa hundar och hjälpa Hundar utan hem att växa så fler hundar får chansen till ett kärleksfullt hem.

Läs mer om vårt arbete med Hundar Utan Hem

ARTIKEL 1-2 2.1  | Visa alla