Hundfoder, hundgodis och pälsvård från Sverige

Välkommen tillbaka!

Logga in med din mailadress som användarnamn för att göra ändringar i din prenumeration.

Logga in med Facebook
eller

Inlägg taggade med "tips"

Här ger våra hundpsykologer, veterinärer och hundexperter sina bästa råd för dig som hundägare.

Din guide för kloklippning på hund

Om du är nybliven hundägare eller kloklippning är utmanande för både dig och din fyrbenta vän vill vi guida dig för att hålla din hunds tassar friska och smärtfria.


Varför är klovård viktigt?

Att klippa din hunds klor handlar inte bara om estetik; det är avgörande för deras allmänna välbefinnande. Alltför långa klor kan leda till obehag, smärta och i värsta fall hälsoproblem för din hund. Det kan till exempel påverka din hunds hållning, rörlighet och leda till smärtsamma eller trasiga klor. Genom kloklippning kan du motverka detta och se till att din hund inte får besvär. 


Förberedelse

Klosax
Investera i en sax av hög kvalitet för hundar. Det är viktigt att saxen är vass för effektiv kloklippning.

Godis eller leksaker
Kloklippning kan vara en skrämmande upplevelse för vissa hundar. Förbered därför en belöning till din hund som du kan ge under processen för gott beteende så att din hund får en positiv anknytning till kloklippning. 

Hitta hälsosamt hundgodis här:
Healthy Dog Treats

Frekvens
Hur ofta du behöver klippa hundens klor är individuellt. För att avgöra när din hund är i behov av kloklippning bör du se hur snabbt klorna växer. Om du är osäker är det bäst att ta lite i taget för att inte riskera att du klipper för mycket, för lite eller för ofta. Var inte rädd för att vända dig till en professionell för råd eller boka tid för kloklippning.

Steg för steg

1. Få din hund bekväm

Hitta ett tyst, väl upplyst rum och låt din hund sitta eller ligga ner. Klappa din hund för att varva ner och skapa en lugn miljö. Du kan gärna gosa en stund innan kloklippningen för att skapa trygghet hos din hund.

2. Undersök klorna

Undersök försiktigt din hunds tassar och klor. Identifiera pulpan, den rosa delen inuti klon. Om du har svårt att hitta den kan du lysa med en lampa under klon. Det är viktigt att veta var pulpan sitter för att undvika att klippa i den och orsaka blödning.

3.Klippningen

Försök att skapa en avslappnad miljö genom att prata lugnt och inte göra hastiga rörelser. Håll tassen stadigt men försiktigt. Klipp små mängder åt gången för att minska risken att skära i pulpan. Om din hund är obekväm kan du ta en tass till att börja med och fortsätta med resten vid ett annat tillfälle.

4. Se upp för pulpan

Om du ser en rosa färg i mitten av nageln ska du sluta klippa omedelbart. Att skära av pulpan kan vara smärtsamt och orsaka blödningar. Använd ett blodstillande pulver om detta skulle hända för att blödningen ska upphöra.

5. Belöna och upprepa

Beröm och belöna din hund med en godis eller lekstund vid lyckad kloklippning. Denna positiva förstärkning hjälper din hund att associera kloklippning till något roligt.

6. Ta din tid 

Ha inte bråttom. Om din hund är obekväm är det viktigt att ta pauser och fortsätta senare. Med en avslappnad atmosfär kan din hund få bättre förtroende för dig och processen.

Kom ihåg att prioritera din hunds komfort och välbefinnande under hela processen. Ifall du har en valp är det toppen att börja tidigt för att vänja hunden. Regelbunden klovård håller inte bara din hunds tassar friska utan stärker också bandet mellan dig och din hund. 

Lycka till!

Vi har intervjuat Agnes som driver kontot @undanflykter

Vill du också ta steget och våga ge dig ut med din hund på äventyr i vår vackra natur men inte riktigt vet hur ni ska komma igång? Då har vi det perfekta Instagramkontot för er att följa.

Agnes Maltesdotter är frilansande fotograf och stylist som på ett vackert och fridfullt sätt fångar alla livets olika ögonblick i både fotografier men också med djupa texter. Ni kan följa henne och hunden Samir på instagramkontot @undanflykter där de ständigt är i rörelse mot nya äventyr främst i Sveriges vackra natur men också i olika delar av världen. Vi tycker att hon är helt fantastisk som delar med sig av alla livets vackra tider men också dem mindre sådana. Hon inspirerar oss till att våga mer, ge oss ut och upptäcka vår på många sätt orörda natur och till att tillåta oss själva att lyssna inåt.

Läs vår intervju med inspiratören Agnes Maltesdotter och hennes hund Samir på kontot @undanflykter nedan:

Kan du berätta lite om dig själv och Samir? 

Jag & Samir bor tillsammans med Jonatan högst upp i Sverige. Vi bor i Kiruna / riksgränsen. En plats där vintern är himla lång, våren märks i bäckarna, sommaren otroligt kort och hösten den vackraste av alla som finns. På somrarna spenderar vi den mesta tiden på vår segelbåt.

Vi har haft Samir i snart ett år och han kommer från Gällivare, en timme söder om Kiruna. En Alaskan Husky som fyller ett år 28 november. Han är världens snällaste hund som älskar att dra med dragspann, är lekfull och är väldigt av eller på.

Vad får vi följa med på när vi följer dig?

Ni får följa vår lilla familj genom vardag, jobb, äventyr och allt däremellan. Både jag & Jonatan älskar rörelsen, av alla sorter. Så att vara på väg eller träna är det vi lägger som mest tid på. Vi försöker bli bättre på att bara vara - och vi blir bättre. Vi älskar äventyr, springa i bergen, åka skidor, cykla, upptäcka platser vi inte sett, återvända till gamla bekanta, äta god mat i storstaden där jag kommer ifrån, segla ut på öppet hav från Karlshamn där Jonatan kommer ifrån.         

Varför just @undanflykter? Vad betyder det namnet för dig och hur kommer det sig att du startade kontot? 

Det var faktiskt en himla massa år sedan jag kom upp med det namnet, är från låten ”Shelly” av Håkan Hellström, där han sjunger ”undanflykter och självanklagan” och det fastnade i mig, som så många andra texter han skrivit. Att skriva & ta in texter har jag alltid varit väldigt intresserad av, så låg nog bara i det intresset. Men ju längre jag dragit på det namnet har det som ändå blivit lite hur jag lever. Som ett ständigt sökande och farande från något / någon känsla som jag inte riktigt får pli på. Som en luffaranda lite. ”Se på luffarn som går där på vägen, jag vill vara fri som en fågel, fri som fågel”. Rasmus på luffen. Det fria sinnet för att få leva ut. Så nu är jag verkligen ett med det i en positiv form. Utflykter eller undanflykter, lite sak samma tänker jag. 

Ditt härliga flöde innehåller många vackra bilder ute i vår natur. Vad är det bästa med att vara ute i naturen?

Naturen är orörd, ser ut som den ska, ingen har fått vara där och rita, peka eller tycka och jag trivs i det vackra som den skapar.  Finner sån otrolig ro i det. Har säker något med frihets känslan den ger. Sen blir det speciellt här uppe, för naturen är oändlig, mäktig och vädret slår om snabbt. Vilket stärker känslan av hur små vi faktiskt är. 


Vad gör du och Samir helst en vanlig dag?

Lite beroende på säsong, men nu under vintern så är det bästa att gå upp innan solen, åka längd bakom Samir, komma hem ge Samir sin mat från Furry Family, dricka en kopp kaffe, tända brasan, samtidigt som jag tuggar på något gott. Han älskar att snoka framför elden. Sen kan dagen få bli nästan hursomhelst men i vanliga fall sitter jag och jobbar fram till lunch då drar vi ut igen på en runda och sedan tillbaka hem för mer jobb. Kanske tar vi en sväng i vår slalom backe här i stan då får Samir springa bredvid uppför och lite hursomhelst nerför. 

Vad är det viktigaste att tänka på när man har med hunden på övernattningar i naturen?

Bra fråga, vi låter ju Samir sova i tältet och i stugorna, annars kan det nog vara bra att ha med en lång lina så de kan få spatsera lite som de vill. Vi har köpt en vattenskål/matskål som går att fälla ihop vilket funkar jättebra när vi är ute på långturer. Men jag tror det viktigaste är att se till sin egnas hunds behov. Samir är ju som gjord för det vi gör och naturen här uppe är så givmild med vatten så sånt behöver inte vi tänka på. Jag brukar portions-förpacka hans mat så jag vet att han har lite mer än tillräckligt för de dagar vi ska vara ute. Är det riktigt kallt ute kan ju hundsovsäck vara bra. 

Har du några härliga planer ni ska iväg på i höst/vinter?

Vi ska bara om någon dag till lofoten och springa i bergen där, LÄNGTAR!!!! Och i vinter planerar vi att göra en långtur bland bergen igen fast på skidor.

 6 aktiviteter att göra med din hund i höst

Hösten är här och med det kommer regn och rusk tillsammans med mörkare och längre dagar något som gör många trötta och omotiverade. Men vi får inte glömma att hösten också kan komma med vackra färger på både träd och mark och en tid för att skapa nya härliga stunder ihop med din hund.

Här kommer 6 tips på hur du kan göra hösten till en härligare tid:

1.  Höstpromenader
Passa på och njut av naturen med härliga långpromenader bland alla fina höstfärger. Det skönaste måste ändå vara att det äntligen är lagom varmt och vi orkar därför gå mycket längre utan att bränna tassarna.

2. Hoppa i lövhögar

Krattning av löv kan kännas mindre kul men varför inte ta med hunden och bjuda in till hopp i  högarna. Roligt för både hund och människa och bjuder in till många skratt längst vägen.

3. Godisflaskan
Lägg några godisbitar i en diskad PET-flaska och bjud in hunden till att försöka komma på hur den ska få ut godisarna. Det är en härlig lek som både är rolig men som också är nyttig för problemlösningsförmågan och för att skapa stimulans.

4. Lär er ett nytt trick

Att lära din hund ett nytt trick är en rolig och berikande aktivitet för båda två. Enkla trick du kan börja med är vacker tass, även lära din hund att sitta fint eller att dansa runt.

5. Lär din hund kantarellsök
Hösten är här och likaså kantarellsäsongen där många ger sig ut för att förhoppningsvis hitta sig en drös. Varför inte inkludera din hund i årets plockning? Enligt vår hundpsykolog Kicki kan alla hundraser mer eller mindre lära sig kantarellsök. Läs Kickis blogg inlägg om hur du går tillväga här.

6. Unna er en spa-dag tillsammans

Vad är bättre en ruskig höstdag än att bubbla till det med en gemensam spa-dag?

Du kan passa på att lägga den där härliga ansiktsmasken du länge tänkt på och sedan också bada din hund med Furry Family's pälsvårdsserie Healthy Dog Fur steg för steg. Även borsta pälsen, kolla din hunds ögon, tänder och öron. Unna er sedan lite gott i soffan med extra mycket gos. 

Ha nu en mysig höst! 

Vad ska du göra om din hund fått värmeslag

När det är varmt ute riskerar våra hund att få det som man kallar för värmeslag. Ett tillstånd speciellt efter en långvarig exponering med höga temperaturer och även fuktighet.

Vilka lider mest?

De hundar som allra mest är utsatta är de brakycefala raserna som har ett kort nosparti och ett stort huvud, såsom boxer, bulldog, mops och pekinese och som har andningssvårigheter på grund av den speciella konformationen i deras andningsvägar. Extremt känsliga kan också vara hundar som inte är i optimalt fysiskt tillstånd, hundar med hjärtproblem eller äldre hundar och valpar.

Symtom:

Hundar kan inte svettas på samma sätt som vi människor gör så dem reglerar sin kroppstemperatur genom munnen (flåsa) istället.

Tydliga tecken på värmeslag kan vara att hunden andas mycket snabb , dreglar, kräks , har hög kroppstemperatur, svårigheter att gå, rodnade slemhinnor, kramper eller att dem svimmar.

Att göra om din hund drabbas av värmeslag:

Viktigt att vara snabb. Det första du kan göra är att duscha hunden med ljummet vatten eller linda om hunden i en blöt handduk. Aldrig kallt vatten, man ska vara försiktig eftersom för snabb kylning kan ge svåra biverkningar. Kontrollera därför kroppstemperaturen och sluta kyla ner hunden när den når 39,5-40 ° C.

Erbjud vatten att dricka och försöka hålla hunden lugn.

Hunden måste så snabbt som möjligt träffa en veterinär eftersom värmeslag också kan ge dödliga konsekvenser.

Förebygg:

1) Lämna inte din hunden i bilen under de varmare månaderna, även om du håller fönstrena delvis öppna eller att bilen är parkerad i skuggan kan ändå temperaturen stiga och med det kommer farliga konsekvenser.

2) Minska aktiviteter. Undvik att ta långa promenader, speciellt under de centrala timmarna på dagen. Tänk på att marken och asfalten också behåller värme.

3) Se till att din hund alltid har en hundskål med friskt och rent vatten tillgängligt att dricka.

4) Under perioder med mycket intensiv värme är det helt normalt att många hundar börjar sova mer och äta mindre.

5) Överdriven exponering för solljus såväl som värmeslag kan också skada hundens hud, speciellt om man lämnar hunden utan tillräckligt skydd. UVB-strålar medför risk för solbränna, erytem, soldermatit (vid näsan, ryggen och extremiteterna), men även skador på ögon och hudtumörer.




Härlig sommaraktivering för dig och din hund

Nu under sommaren har vi ofta lite extra tid att ägna åt umgänge och aktiviteter med våra hundar, och som alltid så är det bra att aktivera din hund mer än promenader eftersom att det stimulerar både kropp och knopp för dom. Här kommer några bra tips på aktiviteter som passar bra under sommaren!

Varför ska hunden aktiveras?

Alla roliga aktiviteter du gör tillsammans med din hund främjar samarbetet er emellan. Dessutom ger du hunden utlopp för sitt behov av mental stimulans vilket i sin tur leder till en mer harmonisk hund. Du kan även passa på att göra aktiviteter där hunden utvecklar beteenden som du har nytta av i vardagen.

När det är varmt

Under de varmaste dagarna är det svårt att aktivera hunden på dagtid. Då kan man behöva utnyttja dygnets svalare timmar för att motionera och aktivera hunden. Eller hitta en svalare plats inomhus, kanske i en källare, ett garage eller i ett parkeringshus. Tänk på att se till att hunden alltid har tillgång till färskt vatten och skugga.

Simma och bada

Om din hund gillar att simma och bada så är det en jättebra aktivitet varma sommardagar. Om den inte gillar att simma så är en bra fysisk aktivitet att traska i vattenbrynet eftersom hunden får lyfta lite extra på fötterna samtidigt som den blir svalkad av vattnet. Tvinga aldrig hunden att gå i vattnet, utan uppmuntra och belöna att den tar steg i rätt riktning. Kanske kan en rolig leksak få hunden att våga sig ner i vattnet? Eller en badglad kompis (hund eller människa) som visar vägen. Har du ingen sjö i närheten så kan en barnpool fungera för ändamålet.

Godissök i vatten

Att söka godis som flyter på en vattenyta kan vara jättebra aktivering i sommarvärmen. Många torrfoder och hundgodis (frystorkat) flyter i vatten och om du sprider ut dem på ytan så kan hunden gå omkring och söka godis samtidigt som den får använda nosen för att hitta godisbitarna. Om din hund är ovan vid vatten kan du lägga godisbitarna precis i strandkanten så att hunden inte behöver gå i vattnet för att ta dem. Lägg gärna en del godisbitar på land också. Var försiktig med algblomning och saltvatten så att hunden inte får i sig det.

Hundglass

Att ligga och slicka på en hundglass kan vara svalkande och trevligt i sommarvärmen. Dessutom får din hund utlopp för sitt naturliga behov av att slicka och gnaga. Hundglass tillverkar du enkelt själv genom att frysa in exvis osaltad buljong eller mat och godis uppblött i vatten. Sätt en tuggpinne i som glasspinne så blir det lite extra för hunden att tugga på.

Träna tricks eller vardagsbeteenden

Inlärning är bra mental stimulans och du kan antingen träna in några roliga tricks eller passa på att utnyttja sommarledigheten till att träna in beteenden som ni har nytta av i vardagen. Exvis att gå fint vid sidan, komma på inkallning eller att stå stilla när någon undersöker, borsta päls eller klipper klor. Allt ska läras in i lagom små steg och med positiv förstärkning.

Fikaträning

Passa även på att träna din hund att kunna koppla av i olika situationer. Lär din hund att ligga stilla och koppla av på en filt och ta sedan med filten till exvis ett mysigt café om din hund klarar av den typen av miljö. Även att gå på picknick och koppla av på filten i skogen eller på en äng är superbra träning för hunden.

Sightseeing/miljöträning

Upptäck olika miljöer tillsammans med din hund. Genom att ta med din hund till platser och situationer den inte är van vid så får hunden miljöträning och ni får en mysig aktivitet tillsammans. Det är viktigt att ni inte utsätter hunden för situationer som är för utmanande utan hunden ska vara glad och positiv. Vid behov kan du hjälpa hunden att landa på en ny plats genom att tugga ben eller söka godis. Vill hunden sitta i famnen och spana så är det också ett bra alternativ.


Ha en HUNDerbar sommar!

Vill du ha fler tips och råd om hundar och hundträning så är du varmt välkommen att lyssna på Hundpodden med Kicki & Tage som du hittar på iTunes, Spotify, i din poddapp och på www.hundpodden.se.  

/Kicki Fellstenius, Hundpsykolog, Glada Jyckar H-märkt av Sveriges Hundföretagare

 

 

 

7 farliga julväxter för hundar
Under julen har vi inte bara ätbara saker hemma som kan vara farligy för hundarna, utan även växterna vi har i våra fönster och på våra bord kan vara giftiga. Vår veterinär Giulia Li Donni har listat nedan vilka växter som är giftiga för våra fyrbenta vänners hälsa:

1) Mistel

Att kyssas under misteln är en romantisk tradition under jul, men vi ska försöka hålla växten borta från våra husdjur. Bladen och bären är giftiga och orsakar diarré, kräkningar och dregling.

2) Järnek

De läckert röda men illasmakande bären är mycket giftiga! Innehåller koffein och teobromin. Orsakar diarre, kräkningar och salivering.

3) Julstjärna

Hela växten är giftig och orsakar kräkningar och diarré. Symptomen är i de flesta fall lindriga. Kraftigare besvär med svullnad och sväljsvårigheter kan förekomma.

4) Julros

Julrosen  är också giftig för våra hundar. Denna växt kan orsaka kräkning och diarre.

5) Hyacint

Framförallt är löken giftig och orsakar kräkningar och diarré.

6) Amaryllis

Hela växten är giftig och orsakar kräkningar och diarré.

7) Tulpan

Framför allt är det löken som är giftig och orsakar kräkningar, magsmärtor och salivering.

Om din hund har fått i sig någon av dessa växer så bör du kontakta en veterinär direkt. Oftast bör man åka in till djursjukhuset för att få hunden att kräkas inom 2 timmar.

Ta hand om er och våra fyrbenta vovvar nu under julen! 🐾🎄
Så får jag önska er alla en god jul och ett gott nytt år!
/Giulia, leg. veterinär


Så kan du belöna din valp

Visst är det underbart med valptiden? De är som absolut sötast nu och sådär härligt busiga. Ibland kanske alldeles för busiga… För att hjälpa dig på traven har vi samlat några bra tips kring hur du kan belöna din hund som också kan hjälpa er i er relation framåt. Man kan alltid lära en gammal hund att sitta men det går betydligt snabbare när de är små. Så att börja i tid är att föredra!

 

HANTERING AV HUNDEN

För att få en hund som även är harmonisk när du gör de där sakerna som hundar kanske oftast inte tycker är så jätteroligt, klippa klor, borsta, bada, kolla tänderna, så gäller det att öva med dom redan från start när de är valpar.

Det behöver inte vara speciellt svårt att lära hunden detta men det gäller att inte ge upp och ha ett bra tålamod. Se till att belöna hunden när den gjort något bra, t.ex. låtit dig klippa en tass med klor, så att den vet att den blir belönad när du klippt en klo eller en tass.

Stretar hunden emot när du ska t.ex. klippa eller borsta eller känns stressad, så håll lugnt men bestämt i den och släpp den när den lugnat sig. På så sätt lär du hunden att den måste vara lugn för att den ska släppas ned.

 

MÖTE AV ANDRA HUNDAR
Det är bra om du i tidigt stadie kan visa din valp hur hundmöten ska gå till. Vissa hundar kan bli rädda eller osäkra när de träffar andra hundar och då är det viktigt att du går in och hjälper till.

Öva gärna genom att stanna upp några meter innan mötet och prata med ägaren av den andra hunden. När båda hundarna är lugna släpper du fram din valp. Kom ihåg att man kan också öva genom att bara hälsa kort och sedan gå vidare, så att hunden lär sig att även ett kort möte är okej.

Du behöver inte heller låta hunden hälsa på allt och alla. Hundar är flockdjur och blir sällan kompis med andra flockar och på samma sätt är det när du skaffar valp. Det kan också vara bra att öva just hundmöten med hundar som du känner väl sedan innan.

 

LÄR HUNDEN KONSTER

Utöver att det är roligt att träna konster med sin vovve, så är det faktiskt ett jättebra sätt att öva upp din kommunikation med din valp. Desto bättre kommunikation ni har desto mer stabil och trygg blir din hund. Öva lydnad så som ”kom hit” eller ”stanna” och ge alltid belöning så fort hunden har gjort något som går i rätt riktning mot det önskade slutmålet.

Tänk på att hunden ska tycka att det är roligt att öva cirkuskonster! Därför ska du fortsätta med att förstärka det positiva med belöning i form av din röst och gärna med hundgodis.

Har du testat vårt nya hundgodis ännu?

Furry Familys hundgodis är framtaget för att vara ett perfekt belöningsgodis som du lätt kan dela upp i mindre bitar för din valp. Snacksen innehåller svenska ingredienser med bra egenskaper, för att vara ett hälsosamt snack som du kan använda med gott samvete till din hund.

 

 

Kräsna hundar som matvägrar
Hundar som matvägrar har vi nog alla varit med om. Framför allt om de har blivit matade från matbordet innan! Om din hund matvägrar har vi några råd nedanför innan man gör några drastiska ändringar i hundens kost.

Hund har dålig aptit - äter inte men dricker vatten

Om hunden inte äter men fortarande dricker samtidigt som den ger ett intryck av att må bra och rör på sig som vanligt kan detta bero på att hunden matvägrar för att den försöker få i sig något godare. Detta är framförallt vanligt om man matat hunden med matrester. Vem skulle inte matstrejka för att få i sig en smaskig fläskkarré? Om detta händer behöver du inte vara orolig. Det blir en viljornas kamp! En hund klarar sig utan mat i 2-3 dagar utan att börja må dåligt. Så länge du ser till att hunden dricker vatten kan du hålla ut. När den är tillräckligt hungrig kommer den att äta igen. Förr eller senare inser den att den inte kommer att få smaka på den där fläskkarrén och kommer att gluffsa i sig fodret.

Låt inte fodret stå framme


Många låter matskålen stå framme med mat fylld under dagarna. För många kräsna hundar är det som att ha en buffé som alltid är tillgänglig. När maten alltid är tillgänglig blir hundarna förr eller senare kräsna. Ett tecken på en kräsen hund är att den har full kontroll över om husse eller matte kan erbjuda något som den skulle gilla. Om inte kan den bara testa ett par bitar torrfoder för att snart dra sig tillbaka för att vänta på ett bättre erbjudande.

Utfodra under fasta rutiner

Om du ställer fram skålen och hunden inte äter inom en halvtimme, tag då bort skålen. Invänta till nästa måltid skall serveras. Genom att vara konsekvent med detta lär sig hunden att äta på fasta tider och tar då tillfället i akt att gluffsa i sig all mat. Till en början kan en hund som är van vid fri tillgång till mat bli överrumplad över den nya rutinen, och det kan ta lite tid att ta in förändringen. Men även en mycket kräsen hund blir van vid de fasta tiderna. Det är värt att komma ihåg att hundar under naturliga förhållanden inte har konstant tillgång till mat - deras näring beror helt på deras jaktframgång. Fri tillgång till mat är inte normalt eller ens önskvärt.

Hunden äter inte och dricker inte vatten

Om hunden slutar att både äta och dricka, samt har svårt att utföra sina behov, så kan detta vara ett tecken på förstoppning. Ge aldrig hunden laxermedel vid förstoppning, åk omedelbart till veterinär!

Testa ett foder för kräsna hundar

Furry Family svensktillverkade hundfoder består av 100% naturliga råvaror, inga onödiga tillsatser och hög kötthalt. Så här säger några av våra kunder med kräsna hundar:

5
Vår annars så matkräsna kille har verkligen fått upp aptiten med den här maten. Han kan knappt vänta på sitt ''varsågod'' och äter upp allt direkt! Så roligt och skönt att äntligen hittat ett foder som han äter och visar intresse av.
Welsch Springer Spaniel, 4 år
JULIA, 2021-11-27

5
Min husky kille på snart 11 år har alltid vart extremt kräsen & haft en känslig mage, men med detta foder är han superfin i magen, älskar sin mat & inte så stel länge.
Siberian Husky, 11 år
HELENA, 2021-11-03

5
Vår hund verkligen älskar det här fodret. Han har varit så kräsen från dag ett men allt vände när vi bytte till detta foder. Nu kan jag knappt förstå att vi förut fick truga i honom maten. Bra storlek på fodret också!
Staffordshire bullterrier, 1 år
MATILDA, 2021-11-13

5
Mina hundar äääälskar detta torrfoder! Min väldigt kräsna hund påminner mig så fort maten är slut för han vill ha mer. Och båda hundarna äter maten med lika god lust och aptit.
Blandras, 9 år
NICOLE, 2021-10-26

ARTIKEL 1-8 8.1  | Visa alla